Being an Engineer the owner of this new home wanted cutting edge technology not only in fixtures and fittings but in construction materials and methods.

This two story design was determined by the open plan concept upstairs and the ability to use downstairs as a separate residence/granny flat or teenagers retreat.

Facing East the sun travels from the front yard to the back, so balconies were added at East/West ends of the new residence.

These are covered with generous overhead eave shading.

Banked louvres run the length of the central hallway, allowing consistent light and breezes’ throughout.

A luxury home that allows the family to interact, relax or be alone.

Key initiatives:

  • Sun all day
  • Banked Louvered windows
  • Raked ceilings
  • Indoor outdoor connection.
  • Sharp clean lines
  • Generous shading
  • Breezes and light
  • Latest building Technology